Série a opakování
Jakub píše:přeji hezký den, mám ještě dotaz: jak je tam u OBJEM, ALE NE SÍLA a ten formát 10x10 není lepší než 5x10 ??? děkuju
Objem ale ne sila = objem 36-50
5x10=50
10x10=100
Tenhle princip proste stavi na tom, ze ten celkovej objem nepresahne onech 50, nevim proc do toho tahas parametr 10x10, to je zase jina treninkova metoda (kde se asi pojede s nizsi intenzitou, popripade kratsima prestavkama).
Proste se drz nejakyho konkretniho rozpisu tady z fora a nevymyslej...
Fuckings cool, but Jim is a romantic type
ja si nic nevymyslim tady je to napsany: "Když se ale budeme bavit o schématu 10x10, které je považováno za vysoce efektivní ve smyslu budování hmoty, objem práce dosahuje čísla 100. To je daleko od mého původního principu 24 - 50. Samozřejmě! Vždyť také zatížení bude úplně jiné. Intezita se bude pohybovat okolo 60 % 1RM. Toto zatížení je suboptimální pro růstový potenciál, protože zapojí menší motorické jednotky."
jen sem se chtel zeptat jesi to neni lepsi...

opakování
prosím o radu když chci cvičit se stejnou vahou např. pro 4 série x 8-10 opakování tak mám cvičit každou sérii do selhání nebo si mám v prvních třech vždy nechat jedno až dvě opakování rezervu a do selhání jít až v poslední sérii děkuji za rady